Следвайте Гласове в Лидерът на Демократична България Христо Иванов заподозря, че

...
Следвайте Гласове в Лидерът на Демократична България Христо Иванов заподозря, че
Коментари Харесай

Христо Иванов: Акцията срещу Нексо цели да попречи на ДБ да вземе мандата

Следвайте " Гласове " в 
Лидерът на " Демократична България " Христо Иванов заподозря, че акцията против криптобанката " Нексо " има за цел да попречи на групировката да получи мандата и да сформира държавно управление.

" Целта на акцията с " Нексо " беше мощно да намалее вероятността третият мандат да пристигна в " Демократична България ". Защо тъкмо в този миг стартира тази шумна пиар акция - в четвъртък, таман преди да бъде оповестено на кого ще бъде даден третия мандат? Знаят, че ние ще употребим третия мандат, с цел да решим казуса с прокуратурата. Изкушението да бъде избавен редови войник Гешев е доста огромно - като стане неловко за президента и за останалите политически сили да поддържат нашия дневен ред за промяна на прокуратурата ", съобщи по Дарик радио водачът на Демократична България.
Съпредседателят на Демократична България за следващ път съобщи, че в случай че групировката му получи третия мандат, няма да го осъществя, без да има консенсус за конституционна смяна на прокуратурата. " Затова някои са заинтригувани да не се стига до наш мандат ", акцентира той.
Разследването на " Нексо " обаче е освен на българската прокуратура, само че и на органите на реда в Съединени американски щати и Германия, поради интернационалната география на осъществените финансови закононарушения.

По мотив дарените суми от по 20 000 за акцията на Демократична България от няколко чиновници на разследваната " Нексо ", водачът на " Да, България " сподели, че партията му не бяга от отговорите, които дължи, само че че даренията за нея са от чиновници на " Нексо " като физически лица и те са декларирани. Той обаче е безапелационен, че партиите, освен у нас, а и на всички места по света нямат потенциал да проверяват и вършат връзки сред донорите, с цел да схванат дали някой различен не стои зад обещано подаяние. И прикани да се върне пълноценното обществено финансиране на партиите, с цел да могат умерено да правят активността си и да не зависят от други източници.
" Решението на правоохранителните органи, по кое време афишират нещо при сензитивен политически миг не са почтени и не са инцидентни, изключително в България ", сподели Иванов.
Той обаче предизвести, че с изключение на, че политиците в този момент още веднъж ще се намажат с тиня и пера, би трябвало да се внимава доста за ИТ бизнеса. Защото, по думите му, хората на " Нексо " у нас са работили в някакъв развоен център и са се грижили за софтуерното обезпечаване на бизнес, който се развива в Америка и те нямат никаква отговорност за това, което се случва там. Но хиляди други като тях от ИТ бранша са стратегически запас за нашето богатство, тъй като заплащат налози и осигуровки тук, те са действително вложители и в случай че се изнесат от страната, ще понесем големи вреди, разяснява Христо Иванов.
" Разбира се, който е нарушил закона, в случай че е в България - в България, в случай че е в Америка - в Америка, да си понесе отговорността, само че всички останали си вършат проектите за живот и не трябва да ги гоним от родината ", сподели Иванов.
Другото изискване, съгласно Иванов, за реализацията на кабинет на Демократична България с третия мандат е той да се употребява от поддръжката на Политическа партия. Защото това ще е все някаква количествена гаранция за пробутване на избрани политики, доколкото двете обединения сумарно ще имат най-голяма тежест в този фрагментиран парламент.

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
14 Яну 202336314 Яну 2023108014 Яну 2023146814 Яну 202336314 Яну 2023119614 Яну 20231068КоментариВиктор14 Яну 2023 18:08ч.
Виж го ти безсрамник, за мандати мисли...мравояде мисли по какъв начин да връщаш парите дето си взел от фараона Тренчев и Нестинар Ананиев, дето ще ви направи всички нестинари, да ходите по жерава боси!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023280911 Яну 202379511 Яну 202362128 Дек 2022879
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР